20:07 01.09.2021

АМКУ розгляне запит ІК "Вітагрен" нардепа Лабазюка на купівлю "Сток-Центру", до якого належить ШБУ у Хмельницькому

2 хв читати
АМКУ розгляне запит ІК "Вітагрен" нардепа Лабазюка на купівлю "Сток-Центру", до якого належить ШБУ у Хмельницькому

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розгляне запит ТОВ "Інвестиційна компанія "Вітагрен" (Волочиськ Хмельницької обл.), що входить до агропромислової групи Vitagro, на купівлю ТОВ "Сток-Центр" (Хмельницький), яке займається консультуванням у питаннях комерційної нерухомості.

Відповідне питання держрегулятор має намір розглянути на засіданні 2 вересня.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром інвестиційної компанії "Вітагрен" є народний депутат Сергій Лабазюк (парламентська фракція "За майбутнє").

Група компаній Vitagro займається виробництвом та переробкою сільгоспкультур, зокрема фруктів та овочів, молочним тваринництвом, свинарством. Група обробляє приблизно 85 тис. га землі в Хмельницькій, Тернопільській і Рівненській областях.

За інформацією держреєстру, кінцевим бенефіціаром "ТОВ "Сток-Центр" зі статутним капіталом 4,4 млн грн є Галина Ставчанська, якій також належить ПрАТ "Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56" (ШБУ, Хмельницький) та рослинницька компанія ТОВ "Літхутек-Україна" (Хмельницький).

Згідно з даними в системі розміщення інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), 17 червня 2020 року ТОВ "Сток-Центр" отримало контроль над 99,95% акцій "Хмельницького ШБУ №56". Отже, рішення АМКУ дозволяє Лабазюку придбати також зазначене підприємство, що займається дорожнім будівництвом.

"Хмельницьке ШБУ №56" у 2020 році наростило чистий прибуток у 11,5 раза порівняно з 2019 роком - до 54,42 млн грн, а виторг - у 5,9 раза, з 457 млн до 2,7 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА