07:55 03.09.2021

ПСГ України будуть затребувані навіть у разі "нульового" транзиту

2 хв читати
ПСГ України будуть затребувані навіть у разі "нульового" транзиту

Підземні сховища газу (ПСГ) України будуть затребувані навіть у разі сценарію "нульового" транзиту, і не вимагатимуть значної оптимізації їх інфраструктури на відміну від лінійної частини ГТС, повідомив глава АТ "Укртрансгаз" Сергій Перелома журналістам на прес- конференції.

"Коли ми говоримо про такий сценарій - він меншою мірою технологічно стосується ПСГ... Я не погоджуся, що у нас будуть порожні ПСГ. Я вважаю, що ми будемо змушені більш активно їх використовувати, і робити великі запаси для гарантії проходження і опалювального сезону, і стабільного забезпечення українських споживачів", - сказав глава УТГ.

За його словами, оператор ПСГ готується до різних сценаріїв своєї роботи, і зможе легко пристосуватися до відповідної роботи оператора ГТС України.

"Українські ПСГ з точки зору транзиту є балансуючим механізмом. Якщо транзиту немає, то вони як та акумуляторна батарея, яка може зберігати і віддавати, коли це необхідно. Не зникне потреба в сховищах у разі зменшення транзиту, їх соціальна значимість навіть підвищиться", - пояснив Перелома.

До системи 12 підземних сховищ "Укртрансгазу", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", загальною проектною ємністю 31 млрд куб. м, входять Більче-Волицьке-Угерське ПСГ (17,05 млрд куб. м), Угерське (1,9 млрд куб. м), Дашавське (2,15 млрд куб. м), Опарське (1,92 млрд куб. м), Богородчанське (2,3 млрд куб. м), Червонопартизанське (1,5 млрд куб. м), Солохівське (1,3 млрд куб. м), Олишівське (0,31 млрд куб. м), Пролетарське (1 млрд куб. м), Кегичівське (0,7 млрд куб. м), Краснопопівське (0,42 млрд куб. м) і Вергунське ПСГ, яке знаходиться на тимчасово окупованій території (0,4 млрд куб. м).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА