19:29 03.09.2021

Україна презентувала у США 30 найбільш актуальних проектів в електроенергетиці вартістю $16,85 млрд

2 хв читати
Україна презентувала у США 30 найбільш актуальних проектів в електроенергетиці вартістю $16,85 млрд

Україна презентувала в США 30 найбільш актуальних проектів в електроенергетиці очікуваною вартістю $16,85 млрд, конструктивно обговоривши їх, зокрема, з керівництвом Ексімбанку США та Світового банку, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Конструктивно поспілкувалися з керівництвом Ексімбанку США та Світового банку щодо залучення коштів для реалізації проектів із розвитку української енергетики та зміцнення енергетичної безпеки. Очікувана вартість 30 найактуальніших проектів в електроенергетичному секторі складає 16,85 млрд доларів. Загальний інвестиційний попит на проекти з електроенергії становить 25 млрд доларів", - написав він у Facebook у п'ятницю, підбиваючи підсумки роботи в ході візиту президента України в США.

За його словами, загальна атмосфера зустрічей і досягнуті домовленості дозволяють впевнено заявляти: Україна дійсно має підтримку США у зміцненні своєї енергобезпеки та незалежності.

Він, зокрема, зазначив "продуктивні зустрічі" із заступником керівника Держдепартаменту США Вікторією Нуланд, старшим радником держсекретаря США Амосом Хохштайном, керівництвом Бюро енергетичних ресурсів США, а також домовленості щодо технічної допомоги для реалізації заходів щодо декарбонізації в Україні із заступником міністра енергетики США Ендрю Лайтом і підтримку реформування енергетики з боку міністра енергетики США Дженніфер Гренголм.

Він також звернув увагу на підписання НАЕК "Енергоатом" низки угод з Westinghouse і NuScale, назвавши їх "значними кроками вперед у сфері атомної енергетики".

За його словами, зустрічі з LNG Allies (Асоціація виробників СПГ, скрапленого природного газу) і DFC (Міжнародна фінансова корпорація розвитку США) підтвердили, що американські компанії зацікавлені у партнерстві з Україною. Український енергосектор має значний інвестиційний потенціал, і ми рішуче налаштовані його реалізувати.

" Дуже важливо, що як українська, так і американська сторона спрямовані на досягнення конкретного результату", - резюмував міністр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА