11:40 08.09.2021

Незалежні члени спостережної ради "Нафтогазу" подали у відставку - джерело

1 хв читати
Незалежні члени спостережної ради "Нафтогазу" подали у відставку - джерело

 Незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" минулого вівторка подали у відставку, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

Як повідомлялося, голова правління НАК Юрій Вітренко і незалежні члени ради так і не змогли налагодити конструктивної роботи. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок увечері зустрівся з незалежними членами наглядової ради "Нафтогазу", а вранці у вівторок члени наглядової ради спілкувалися з правлінням компанії.

Прем'єр-міністр 7 вересня у своєму Telegram-каналі повідомив, що конкурс із відбору чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" має бути оголошений протягом тижня.

За словами прем'єра, конкурс має завершитися в листопаді цього року, щоб у нового складу наглядової ради було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління НАК і провести конкурс із його обрання не пізніше 1 травня наступного року.

Кабінет Міністрів України розпорядженням №494-р від 19 травня 2021 року обрав на новий термін до одного року трьох незалежних членів НР: Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція) та Людо Ван дер Хейдена (Бельгія), а також двох представників держави - Наталію Бойко та Юлію Ковалів.

Окрім того, достроково припинено повноваження члена НР від держави - Роберта Бенша, замість якого й обрано заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА