19:38 08.09.2021

Останнє засідання наглядової ради "Нафтогазу" у нинішньому складі відбудеться 20 вересня

2 хв читати
Останнє засідання наглядової ради "Нафтогазу" у нинішньому складі відбудеться 20 вересня

Останнє засідання наглядової ради "Нафтогазу України" в її нинішньому складі відбудеться 20 вересня цього року, повідомила на брифінгу в середу голова наглядової ради Клер Споттісвуд (Велика Британія), яка напередодні подала у відставку разом із двома іншими незалежними членами наглядової ради.

"Ми маємо за два тижні повідомити про нашу відставку і ми хотіли, щоб все було гаразд, коли ми підемо, і була проведена необхідна технічна робота", - пояснив незалежний член наглядової ради "Нафтогазу" Людо Ван дер Хейден (Бельгія).

"Ми розуміли, що не так просто буде найняти нових людей", - додав він.

За словами Споттісвуд, на зустрічі з головою правління Юрієм Вітренком, яка відбулася днями, вона звернулася до нього з проханням підготувати до засідання наглядової ради всі необхідні для роботи компанії документи.

Як зазначила голова наглядової ради, зокрема, до 20 вересня має бути затверджена фінзвітність "Нафтогазу". Споттісвуд наголосила, що така звітність має відповідати МСФЗ, а з цим, як вона стверджує, є певні проблеми.

Як повідомлялося, Міністерство економіки України отримало заяви про відставку трьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", повідомив перший віце-прем'єр - міністр економіки Олексій Любченко.

"До нас надійшли заяви від незалежних членів НАК "Нафтогаз України" про припинення повноважень", - сказав він під час засідання Кабінету Міністрів у середу.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що до раніше оголошеного конкурсу з відбору одного незалежного члена НР "Нафтогазу" буде оголошено конкурс із відбору ще трьох незалежних членів ради.

"Тобто разом ми маємо до кінця листопада провести відбір на посади чотирьох незалежних членів НР "Нафтогазу України" за принципами ОЕСР, тобто повністю транспарентно та прозоро із залученням номінаційного комітету", - сказав прем'єр.

За його словами, конкурс має завершитися в листопаді цього року, щоб у нового складу наглядової ради було достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління НАК і провести конкурс з його обрання не пізніше ніж 1 травня наступного року.

У період відсутності наглядової ради за необхідності частину її функцій може виконувати, як збори акціонерів, Кабінет Міністрів, ухвалюючи необхідні рішення.

Кабінет Міністрів України розпорядженням №494-р від 19 травня 2021 року обрав на новий термін до одного року трьох незалежних членів НР: Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція) та Людо Ван дер Хейдена (Бельгія), а також двох представників держави - Наталію Бойко та Юлію Ковалів.

Окрім того, достроково припинено повноваження члена НР від держави - Роберта Бенша, замість якого обрано заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА