18:46 09.09.2021

Проблем із відвантаженням вугілля на ТЕС немає - Міненерго

2 хв читати
Проблем із відвантаженням вугілля на ТЕС немає - Міненерго

Проблем із відвантаженням вугілля на теплові електростанції наразі немає, вважають учасники селекторної наради щодо підготовки до осінньо-зимового періоду (ОЗП) і стану накопичення вугілля, що відбулася в Міністерстві енергетики України в четвер.

"Учасники обговорили поточну ситуацію і відзначили, що наразі немає проблем з відвантаженням вугілля. Є відставання від планів накопичення, пов'язане з фінансовою незбалансованістю компаній, що викликана літньою кризою на ринку електроенергії, але компанії планують поступово нарощувати імпорт вугілля", - повідомило міністерство на своєму сайті.

Як заявив під час наради заступник міністра енергетики Олексій Кураков, компанії теплової генерації та вуглевидобувні підприємства мають актуалізувати свої плани відповідно до реальних можливостей, а також відзвітувати про виконання плану за минулий місяць та надати інформацію для аналізу до міністерства.

За словами першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка, відповідно до базового сценарію проходження осінньо-зимового періоду передбачається збільшення обсягів виробництва електроенергії на ТЕС на 600 млн кВт-год, або на 4%.

"Зараз необхідно нарощувати обсяги постачання вугілля, насамперед за рахунок власного вуглевидобутку", - зазначив Власенко, слова якого наведено в повідомленні.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики збільшило планові показники накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ на початок осінньо-зимового періоду - на жовтень - до 3,046 млн тонн, що у 2,16 раза перевищує план, затверджений попереднім помісячним графіком.

Згідно з даними Міністерства енергетики, на ранок 6 вересня поточні запаси на складах ГК ТЕС суттєво нижчі за затверджений міністерством план-графік накопичення вугілля: 765,5 тис. тонн, що на 984,5 тис. тонн менше за завдання (1,75 млн тонн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА