12:07 10.09.2021

Голова "Нафтогазу" виступає за якнайшвидше обрання незалежних членів НР на прозорому конкурсі

2 хв читати
Голова "Нафтогазу" виступає за якнайшвидше обрання незалежних членів НР на прозорому конкурсі

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко вважає за необхідне якомога швидше провести відкритий прозорий конкурс із відбору незалежних членів наглядової ради компанії.

"Якщо коротко - нехай вже якомога скоріше буде нарешті відібрано всіх незалежних членів наглядової ради через відкритий та конкурентний процес, через оцінку заслуг кандидатів і користі, яку вони можуть принести українському народові", - написав Вітренко у Facebook у п'ятницю.

Водночас голова НАК не вважає, що чинні незалежні члени НР компанії були обрані на прозорій основі.

"На жаль, у вже далекому 2017 році не було відкритого, конкурентного процесу відбору незалежних членів наглядової ради НАК. Їх просто запропонували посольства відповідних країн разом з представниками МФО. Потім без конкурсу одного незалежного члена наглядової ради призначив уряд Гройсмана (прем'єр Володимир Гройсман - ІФ). Потім незалежних членів перепризначили. Потім ще раз. Потім ще раз", - зазначив Вітренко.

За його словами, в результаті "серед незалежних членів немає жодного з профільною (нафтогазовою) освітою та виробничим досвідом, жодного з юридичною освітою та досвідом, доброго сертифікованого фахівця з міжнародних стандартів фінансової звітності, навіть просто жодного фахівця з досвідом роботи в Україні".

"Якщо ми щиро підтримуємо наглядову раду як інституцію, а не як персоналій, і якщо ми дійсно за реформу корпоративного врядування в інтересах українського народу, то давайте підтримувати проведення якомога скоріше справжнього конкурсу на всіх незалежних членів наглядової ради", - резюмував голова "Нафтогазу".

Як повідомлялося, останнє засідання наглядової ради "Нафтогазу України" в його нинішньому складі відбудеться 20 вересня цього року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає за необхідне до кінця листопада 2021 року "провести відбір на посади чотирьох незалежних членів НР "Нафтогазу України" за принципами ОЕСР, тобто повністю транспарентно і прозоро із залученням номінаційного комітету".

Кабінет Міністрів України розпорядженням №494-р від 19 травня 2021 року обрав на новий термін до одного року трьох незалежних членів НР: Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція) та Людо Ван дер Хейдена (Бельгія), а також двох представників держави - Наталію Бойко та Юлію Ковалів.

Окрім того, достроково припинено повноваження члена НР від держави - Роберта Бенша, замість якого обрано заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА