19:21 10.09.2021

Перед приватизацією заводу "Більшовик" має бути вирішено питання передачі Києву цеху №5

1 хв читати

Перед приватизацією заводу "Більшовик" має бути вирішено питання передачі Києву цеху №5, повідомив радник голови КМДА Дмитро Білоцерковець агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Інвестиційного форуму міста Києва.

"ФДМ (Фонд держмайна - ІФ) виставляє на продаж завод "Більшовик" повністю. Наша позиція, що місто забирає цех №5. Без його знесення не можна завершити розв'язку на Шулявці, саме на цій ділянці заплановано з'їзди, прописані в проекті. Це питання, зокрема, може бути вирішене шляхом внесення відповідних пунктів до умов приватизації", - сказав він.

За словами експерта, наразі місто веде судові спори з ФДМ щодо визначення ціни, оскільки фонд виставив місту ціну за цех у 700 млн грн.

"Але місто бере його для того, щоб знести і створити транспортну інфраструктуру, а не під якісь комерційні проекти. Тим паче, що завод "Більшовик" винен велику кількість грошей місту - борги з податків на землю, близько 300 млн грн. А насправді вони взагалі мали передати його на безоплатній основі або знести самі", - зазначив Білоцерковець.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА