11:29 13.09.2021

Накопичувальний рівень пенсійної системи може бути впроваджений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, працівником і урядом - СБ

1 хв читати
Накопичувальний рівень пенсійної системи може бути впроваджений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, працівником і урядом - СБ

Накопичувальний рівень пенсійної системи в Україні може бути впроваджений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, працівником і урядом без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду, вважає віце-президент Світового банку (СБ) у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде.

"Ми вважаємо, що впровадження накопичувального компонента не повинне здійснюватися за рахунок нинішніх пенсіонерів або майбутніх платників податків. Тому в разі прийняття рішення про подальший рух до впровадження накопичувальних пенсій у суспільстві має бути відкрита і прозора дискусія щодо фінансування такого нового інструменту", - сказала Б'єрде в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це може, наприклад, відбуватися через певну форму розподілу витрат між роботодавцем, співробітником і урядом, без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду", - додала вона.

Анна Б'єрде також наголосила, що є інше важливе завдання - необхідність переглянути витрати Пенсійного фонду, які фактично здійснюються за рахунок державних пільг і гарантій, але не завжди є частиною пенсійних зобов'язань.

"Насправді об'єднання різних грошових виплат і надбавок, що фінансуються із загального бюджету, в чітку й універсальну програму базових пенсій, яка доповнює основну схему страхування, значною мірою вирішило би проблеми дефіциту ПФ", - зазначила віце-президент СБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА