19:33 14.09.2021

Ресурсний законопроект до 2-го читання запропонує звільнити на 15 років від низки податків компанії в шахтарських містах

2 хв читати
Ресурсний законопроект до 2-го читання запропонує звільнити на 15 років від низки податків компанії в шахтарських містах

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики під час розгляду поправок до ресурсного законопроекту №5600 підтримав поправку, яка пропонує на 15 років звільнити нові компанії в шахтарських містах від низки податків у рамках спецрежиму оподаткування.

Під час голосування на засіданні у вівторок 18 членів комітету підтримали цю поправку, комітет має намір рекомендувати парламенту врахувати її під час голосування за законопроект у цілому.

Пропонується встановити, що компанії, які відповідають таким вимогам, можуть бути на 15 років звільнені від сплати податків на прибуток, орендної плати за земельну ділянку комунальної або держвласності, ренти на воду й лісові ресурси, а також ПДВ, пояснила заступниця міністра фінансів Світлана Воробей.

"Оскільки такі шахти в містах є бюджетотвірними, а шахти наразі перебувають на межі закриття, люди можуть залишитися без роботи й засобів для існування. Тому ми як експеримент пропонуємо в населених пунктах цих вугільних регіонів упровадити спеціальний режим оподаткування для новостворених виробничих підприємств, які відповідають деяким критеріям. А саме: середня кількість найманих працівників - щонайменше 10 осіб, діяльність цих підприємств має провадитися тільки в цьому місті, сума річного доходу такого підприємства не повинна перевищувати 40 млн грн", - пояснила під час засідання комітету заступниця міністра фінансів.

При цьому питома вага доходу від реалізації продукції власного виробництва та продуктів переробки має становити 90%, додала Воробей.

"Тобто це не повинно бути підприємство з перепродажу", - пояснила заступник міністра.

"Обов'язковими до сплати залишаться ЄСВ, військовий збір, ПДФО, акцизний і екологічний податок", - зазначила Воробей.

При цьому поправка унеможливлює отримання таких преференцій компаніями з виробництва підакцизної продукції, додала заступниця міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА