12:43 15.09.2021

Голова бюджетного комітету розраховує на розгляд поправок до держбюджету-2021 23 вересня

3 хв читати
Голова бюджетного комітету розраховує на розгляд поправок до держбюджету-2021 23 вересня

Голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов розраховує на розгляд депутатського законопроекту №6052 із поправками до держбюджету-2021 у четвер, 23 вересня, а також планує запропонувати проголосувати його за основу та в цілому, повідомив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Усі законопроекти, які стосуються держбюджету, - це компроміс думок низки сторін: депутатів, фракцій, міністерств, президента тощо. Нашим першим завданням було збалансувати ці інтереси і подати законопроект якомога раніше. Тому я поспішав зробити це 14 вересня. Друге завдання – ухвалити його якомога швидше", - пояснив Арістов.

Голова комітету розраховує на скорочення термінів подання альтернативних документів.

"Якщо буде позитивне голосування Верховної Ради, то, з урахуванням термінів подання та регламенту, я зможу в середу на засіданні комітету з питань бюджету поставити цей закон на розгляд і голосування. Сподіватимуся, що депутати комітету одноголосно його підтримають", - зазначив він. "У четвер проситиму голову ВР поставити законопроект на розгляд у залі", - додав Арістов.

Він має намір звернутися до голів фракцій із проханням проголосувати законопроект за основу та в цілому, а якщо парламент ухвалить таке рішення - звернутися до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням негайно підписати документ.

"Сподіваюся, що всі фракції його підтримають, оскільки ми всі розуміємо, що субсидії з комуналки потрібні "на вчора", ми не можемо собі дозволити ухвалювати цей законопроект через місяць у дебатах. І не тільки субсидії, практично всі соціальні виплати потрібні "на вчора", - прокоментував Арістов.

Водночас він зазначив, що якщо комітет підтримає цей законопроект у середу, а всі фракції ВР - у четвер, то високі шанси, що вже у жовтні люди зможуть скористатися всіма зазначеними ресурсами.

"У нас є перевиконання на 39,4 млрд грн. Задовольнити всі заявки на додаткове фінансування неможливо, завжди будуть ті, хто не отримав коштів взагалі або бажаним обсягом. Ми обрали те, що, на наш погляд, наразі найбільш гостро потребує фінансування", - пояснив депутат.

Парламентарій вважає, що депутатський законопроект утримує баланс витрат на споживання та інвестиції в розвиток.

"Є важливий момент: держава має не тільки споживати, а й будувати. Ми витрачаємо гроші на зарплати, соцвиплати тощо, але стратегічно важливо виділяти гроші на розвиток - це в перспективі робочі місця, податки і так далі. Коректно говорити про пропорції коштів на розвиток і споживання. Коли ви витрачаєте на розвиток 15 млрд грн, як у нашому законопроекті, а на споживання - 23 млрд грн, я вважаю, що це абсолютно нормальний баланс для держави", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про дофінансування Національної служби здоров'я (НСЗУ), Арістов зазначив: "Дефіцит у 2 млрд грн у НЗСУ утворився, оскільки кошти забирали на закупівлю вакцин. Забирали 6,5 млрд грн, повернули перший раз близько 3 млрд грн, нині компенсуємо ще 2 млрд грн. Але дефіцит ще збережеться. Ба більше, якщо пандемія посилиться, то доведеться ще виділяти кошти, дивитимемося за ситуацією".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА