17:46 15.09.2021

Держбюджет-2022 передбачає близько 10 млрд грн на енергетичну сферу - Марченко

1 хв читати
Держбюджет-2022 передбачає близько 10 млрд грн на енергетичну сферу - Марченко

Видатки на енергетичну сферу наступного року передбачаються на рівні 10 млрд грн, свідчить проект закону "Про державний бюджет України на 2022 рік", затверджений урядом у середу.

Згідно з презентацією проекту держбюджету-2022, представленою міністром фінансів Сергієм Марченком під час урядового засідання, державна підтримка вугільної галузі становитиме 4,5 млрд грн. Вона включає часткове покриття оплати праці шахтарів, витрати на ліквідацію неперспективних шахт та гірничо-рятувальні заходи.

Крім того, планується спрямувати грант уряду Німеччини в розмірі 1,1 млрд грн на підтримку трансформації вугільних регіонів, а також 4,1 млрд грн - за проектами МФО, зокрема з модернізації ГЕС та підстанцій, підвищення ефективності газовидобутку, підвищення енергоефективності та надійності Об'єднаної енергосистеми України.

За словами Марченка, загальний ресурс підписаних проектів МФО - 42 млрд грн.

Крім цього, 49,7 млн грн планується витратити на безпеку в енергогалузі.

Водночас Марченко зазначив, що фінансовий ресурс на розвиток житлово-комунального господарства та реалізацію енергоефективних заходів сягне понад 70 млрд грн. "Із них 5,3 млрд грн - кошти Фонду енергоефективності, 64,9 млрд грн - МФО та урядів інших держав, із них 3,9 млрд грн уже враховано в проекті бюджету", - пояснив міністр.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА