13:30 16.09.2021

Проект держбюджету-2022 передбачає скорочення фінансування Мінреінтеграції на 41,5%

2 хв читати
Проект держбюджету-2022 передбачає скорочення фінансування Мінреінтеграції на 41,5%

Проект державного бюджету на 2022 рік передбачає зменшення фінансування Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на 41,5% або 2742,3 млн грн порівняно з 2021 роком.

Згідно з проектом закону №6000 від 15 вересня 2021 року, з 1,48 млрд грн передбачуваного фінансування на керівництво та управління з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропонується виділити 95,6 млн грн.

На захист і забезпечення прав та свобод осіб, які позбавлені особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією або органами влади РФ з політичних мотивів, а також у зв'язку з їхньою суспільною, політичною або професійною діяльністю, їхню підтримку, заходи з реінтеграції населення тимчасово окупованих територій, виплати державних стипендій імені Левка Лук'яненка планується виділити 47,9 млн грн, на грошову компенсацію постраждалим, житлові будинки та квартири яких були зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, викликаної збройною агресією РФ, - 80,9 млн грн.

На зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення передбачено виділення 15 млн грн, на забезпечення умов в'їзду та виїзду осіб на тимчасово окупованих територіях України - 192,7 млн грн, на забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Криму - 93,8 млн грн.

На забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, та фінансову підтримку системи державного іномовлення України планується виділення 362,7 млн грн, на створення систем і баз даних з питань реінтеграції - 5 млн грн і на розвиток інфраструктури сільського господарства в Луганській області - 30 млн грн.

Крім того, передбачається виділення 125 млн грн субвенцій місцевим бюджетам.

Як повідомлялося, 15 вересня Кабінет Міністрів України схвалив та направив до Верховної Ради проект держбюджету на 2022 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА