18:44 16.09.2021

Ліцензія на оптову торгівлю тютюновими виробами у 2022 р. може подорожчати вдвічі - нардеп Южаніна

2 хв читати
Ліцензія на оптову торгівлю тютюновими виробами у 2022 р. може подорожчати вдвічі - нардеп Южаніна

"Ресурсний" законопроект №5600, який наразі розглядається в комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, передбачає зростання вартості ліцензії на право здійснення оптової торгівлі тютюновими виробами у 2022 році майже вдвічі - до 975 тис. грн (150 мінімальних заробітних плат), у 2023 році - втричі, до 1,49 млн грн (230 мін. з/п).

Про ініціативи, внесені під час розгляду законопроекту, написала народний депутат Ніна Южаніна (фракція "Європейська солідарність") у Facebook у четвер.

"Вартість ліцензії відв'язується від фіксованого розміру та переводиться в мінімальні зарплати. Аргументація Мінфіну: на сьогодні налічується 109 таких ліцензіатів, з яких лише 54 мають дохід понад 12 млн грн. Решта, очевидно, використовуються у схемах. Незрозуміло одне: як це допоможе подолати контрабанду і контрафакт на ринку?" - написала вона.

Крім того, запропонована ініціатива зобов'язує виробників тютюнових виробів для електричного нагріву (ТІЕН) визначати максимальні роздрібні ціни (МРЦ) на цю продукцію, яка використовуватиметься в обчисленні податку на додану вартість (ПДВ) і акцизного податку. Також дані про МРЦ будуть необхідні для функціонування нової системи адміністрування 5-відсоткового роздрібного акцизного податку, який надходитиме до місцевих бюджетів, уточнила вона.

Як зазначила Южаніна, поправки до "ресурсного" законопроекту вдосконалять механізм недопущення накопичення запасів виробниками та імпортерами тютюнових виробів перед черговим збільшенням ставок акцизного податку. Ця норма в разі ухвалення законопроекту діятиме з 2022 року.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі, парламентський комітет розпочав розгляд законопроекту 13 вересня і планує розглядати понад 11 тис. поправок по п'ять годин на день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА