20:31 16.09.2021

"ДТЕК Нафтогаз" у I пів. збільшив виручку на 70% завдяки зростанню видобутку і цін на газ

3 хв читати
"ДТЕК Нафтогаз" у I пів. збільшив виручку на 70% завдяки зростанню видобутку і цін на газ

Компанія "ДТЕК Нафтогаз", що відповідає за нафтогазовий напрям у структурі групи ДТЕК, за результатами січня-червня 2021 року порівняно з аналогічним показником минулого року збільшила виручку на 70% - до 5,437 млрд грн, отримала 3,029 млрд грн чистого прибутку, повідомив комунікаційний департамент групи в четвер з посиланням на неаудовану консолідовану проміжну фінансову звітність.

Зростання виручки в компанії пояснили різким підвищенням цін на природний газ на європейських ринках, а також збільшенням обсягів видобутку природного газу на 10% порівняно з першим півріччям 2020 року. Додатковим чинником, що вплинув на чистий прибуток у звітному періоді, у ДТЕК назвали зміцнення національної валюти та отримання доходів від курсових різниць.

Відповідно до звітності, компанія за шість місяців поточного року сплатила податків до бюджетів усіх рівнів у розмірі 2,3 млрд грн, що на 54% більше за аналогічний період 2020 року.

З основних інвестиційних проектів першого півріччя 2021 року компанія виділила початок буріння свердловини №58 на Мачухському родовищі, завершення буріння свердловини №79 на Семиренківському родовищі, будівництво другої черги ДКС "Семиренки" та блокової холодильної установки (БХУ) на Мачухському родовищі.

Як повідомлялося, за розрахунками компанії, зокрема, завдяки БХУ, як було запущено 13 вересня, на кінець року буде отримано додатково близько 20 млн куб. м газу, у результаті чого річний обсяг видобутку збільшиться до 2 млрд куб. м.

"ДТЕК Нафтогаз" за підсумками 2020 року збільшив видобуток природного газу на 10,8% (на 0,18 млрд куб. м) порівняно з 2019 роком - до 1,84 млрд куб. м, перерахував 2,7 млрд грн податків до державного та місцевих бюджетів.

"ДТЕК Нафтогаз" є найбільшою приватною газодобувною компанією в Україні. До портфеля її активів входять "Нафтогазвидобування" і "Нафтогазрозробка", що здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

Наприкінці березня "ДТЕК Енерго" заявило про погодження умов реструктуризації практично всієї заборгованості групи зі спецкомітетом держателів єврооблігацій і членами спецкомітету банківських кредиторів та укладення з ними угоди про блокування, що стосується понад 90% основної суми кредитного боргу.

Операція передбачає конвертацію частини боргу за наявними єврооблігаціями в єврооблігації "ДТЕК Нафтогаз" на $425 млн і ставкою 6,75% річних терміном обігу до 31 грудня 2026 року. Іншу заборгованість буде конвертовано в нові єврооблігації "ДТЕК Енерго" з погашенням 31 грудня 2027 року і ставкою 5% у 2021 році та 7% у подальші роки або частково залишиться в рамках кредитних ліній на аналогічних умовах.

За запропонованими умовами реструктуризації у 2021 році "ДТЕК Енерго" в грошовій формі виплачуватиме щоквартальний купон за ставкою 1,5% річних, решту купона в розмірі 3,5% річних буде капіталізовано й додано до основної суми боргу.

У наступні роки, за певних умов, також можлива капіталізація половини відсотків для чотирьох непослідовних купонних періодів, однак за умови згоди наглядової ради і її незалежного члена та в обмін на підвищення ставки до 7,5%.

Амортизація єврооблігацій "ДТЕК Нафтогаз" передбачена в розмірі $50 млн на рік з 31 грудня 2023 року з опцією її збільшення на додаткові $50 млн щороку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА