12:32 17.09.2021

ДТЕК погодив з американською HC Trading постачання 150 тис. тонн вугілля в Україну

2 хв читати
ДТЕК погодив з американською HC Trading постачання 150 тис. тонн вугілля в Україну

ДТЕК 16 вересня домовився з американською компанією HC Trading (Heidelberg Cement Group) про постачання в Україну двох суднових партій американського енергетичного вугілля загальним обсягом 150 тис. тонн, повідомляється в прес-релізі компанії у п'ятницю.

Очікується, що вугілля буде доставлено в Україну двома судновими партіями: першу - в грудні-2021, другу - в січні наступного року.

"Це стане вже другим контрактом компанії на імпорт вугілля зі США. Перший контракт на постачання 75 тис. тонн американського енергетичного вугілля було підписано з іншим постачальником наприкінці серпня", - зазначено в документі.

Як заявили в ДТЕК, домовленість на імпорт вугілля є частиною підготовки компанії до опалювального сезону, тому нові партії пального призначені для потреб насамперед Запорізької, Ладижинської та інших ТЕС "ДТЕК Енерго".

"До початку опалювального сезону залишається дедалі менше часу, тому наша компанія робить усе можливе, щоб зайти в нього з максимальним ресурсом. Для цього ми активізували ремонтну кампанію на наших ТЕС, відкриваємо нові лави та збільшуємо видобуток вугілля на наших шахтах. Крім цього, ми першими в Україні розпочали завчасний імпорт пального з Польщі, Казахстану та США", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв, слова якого наводяться в прес-релізі.

Як повідомлялося, "ДТЕК Енерго" та ПАТ "Центренерго" домовилися про постачання найближчими місяцями 75 тис. тонн енергетичного вугілля з США, який вони розділять порівну після прибуття.

Постачання американського вугілля від компанії Hamilton mine US буде здійснено через міжнародного трейдера Trafigura.

"ДТЕК Енерго" в серпні також підписало з польським вугледобувним підприємством Bogdanka угоду на постачання 320 тис. тонн енергетичного вугілля в період з серпня 2021 року по січень 2022 року включно.

Крім того, компанія імпортує вугілля з Казахстану.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність у генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного обладнання.

ДТЕК - найбільший приватний енергохолдинг в Україні. Його підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють і постачають електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА