20:12 17.09.2021

РНБО підтримала збільшення фінансування сектора безпеки і оборони до 5,95% від ВВП

1 хв читати
РНБО підтримала збільшення фінансування сектора безпеки і оборони до 5,95% від ВВП

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) на засіданні в п'ятницю ухвалила пропозиції до законопроекту про Державний бюджет на 2022 рік за статтями, пов'язаними із гарантуванням національної безпеки і оборони України, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Попри складну фінансову ситуацію, коли всі міністерства і відомства мають потребу в додатковому фінансуванні, президент України прийняв рішення про збільшення обсягу фінансування сектора безпеки і оборони порівняно з 2021 роком. Якщо в 2021 році цей сектор було профінансовано обсягом 5,93% від ВВП, то у 2022 році цей показник буде збільшено і затверджено на рівні 5,95% від ВВП, що має становити 319,4 млрд грн", - сказав Данілов на брифінгу після завершення засідання.

За словами секретаря РНБО, це має забезпечити фінансування завдань щодо соціального захисту військовослужбовців, зокрема забезпечення їх житлом, програм розвитку ракетного озброєння і Військово-Морських сил Збройних сил України та інших.

РНБО також запропонувала президенту України Володимиру Зеленському розглянути питання про допуск на територію держави для участі в багатонаціональних навчаннях "Об'єднані зусилля - 2021" в межах військової співпраці збройних сил держав-партнерів - США, інших держав-членів НАТО та держав-учасників програми "Партнерство заради миру". Навчання розпочнуться вже наступного тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА