11:51 21.09.2021

Фінплани-2021 виконають або перевиконають 9 із 10 членів AmCham в Україні - опитування

2 хв читати
Фінплани-2021 виконають або перевиконають 9 із 10 членів AmCham в Україні - опитування

Поточний рік загалом буде позитивним для українського бізнесу: 62% компаній досягнуть запланованих фінансових результатів, 28% - перевиконають фінплан, свідчить проведене Американською торговельною палатою в Україні (AmCham) з компанією "Citi Україна" опитування 100 керівників і топ-менеджерів.

"Лише 10% компаній не зможуть досягти запланованих фінансових результатів", - наголошується в прес-релізі у вівторок.

Згідно з ним, доходи за підсумками 2021 року зростуть у 59% опитаних компаній, залишаться незмінними у 36%, а знизяться лише у 5%, тоді як у березневому опитуванні через рік після початку в країні локдауну про зростання доходів заявили 40% респондентів, про їх зниження - 37%.

Згідно з новим дослідженням, зростання кількості співробітників на кінець поточного року очікують 42% учасників опитування, скорочення - 6%, тоді як півроку тому це співвідношення було 24% до 20%.

Водночас гібридний робочий процес, запроваджений під час пандемії, поки що залишається найбільш поширеною формою роботи: про нього заявили 74% респондентів порівняно з 82% у квітні. Ще у 17% компаній усі працівники повернулися до офісу, а у 9% продовжують працювати віддалено.

У середньому від 20% до 50% працівників компаній перехворіли на COVID-19, вакцинувалися 40-70%, тоді як у березні перехворілих було від 5% до 30%, а 59% планували популяризувати вакцинацію серед працівників.

Збільшення інвестицій на кінець цього року прогнозують 35% опитаних, зменшення - 10%, тоді як у березні співвідношення було 19% до 15%.

Майже всі учасники дослідження (93%) назвали пріоритетом №1 для уряду впровадження реальної та ефективної судової реформи, верховенства права, справедливого правосуддя та викорінення корупції.

Серед трьох ключових побоювань щодо ведення бізнесу в наступні шість місяців - можливість нового локдауну (61%), геополітична невизначеність (53%) і загострення конфлікту з Росією (39%).

У березні топ-3 був на дві треті інший: неясність щодо вакцин - 69%, продовження локдауну - 57% і безпека співробітників - 47%. Тепер безпека співробітників пішла на п’яте місце - 22%, а перед нею і за нею побоювання щодо неможливості виконати фінплан та інвестувати - відповідно 29% та 16%, що приблизно відповідає ситуації піврічної давності. Тоді в опитуванні ні геополітика, ні Росія не увійшли до числа перших семи побоювань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА