12:02 21.09.2021

Закон про віртуальні активи набуде чинності не раніше ніж за півроку - НБУ

2 хв читати
Закон про віртуальні активи набуде чинності не раніше ніж за півроку - НБУ

Закон про віртуальні активи (№3637) набуде чинності не раніше ніж за півроку, повідомив директор департаменту стратегії та розвитку Національного банку України (НБУ) Арсен Макарчук.

"Закон про віртуальні активи передбачає півроку як найменший термін, протягом якого закон набуде чинності. Цей час Нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України відведено для напрацювання відповідної підзаконної бази", - сказав він під час круглого столу "Легалізація віртуальних активів по-українськи. Можливості та ризики", організованого Інститутом Горшеніна за підтримки інтернет-порталу LB.ua у вівторок.

За словами співавтора закону про віртуальні активи народного депутата Олексія Жмеренецького, парламентська група цивілістів доопрацьовує зміни до Цивільного кодексу України щодо віртуальних активів, щоб нова редакція кодексу узгоджувалася із змінами, які планується внести в частині таких активів. За його прогнозами, процес напрацювання цих змін займе до двох місяців.

"Як тільки ми схвалимо зміни до Податкового кодексу (хоча б щодо одного податку), закон про віртуальні активи запрацює. (...) Зміни до Податкового кодексу вже готові, і з сьогоднішнього дня ми розпочинаємо реєстрацію. (...) Думаю, до кінця тижня (поточного - ІФ) у нас буде щонайменше 50 підписів під цим документом", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 вересня ухвалила закон про віртуальні активи (№3637) голосами 276 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА