16:02 21.09.2021

"Укрзалізниця" планує до кінця року залучити 500 млн грн від продажу непрофільних активів

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує до кінця року залучити 500 млн грн від продажу непрофільних активів

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) планує до кінця поточного року продати непрофільні активи на 500 млн грн.

"Ми в рамках "Укрзалізниці" розпочинаємо свою маленьку історію приватизації ... Завдяки підтримці наглядової ради ми протягом останніх двох тижнів захистили нашу стратегію щодо непрофільних активів. Ми маємо цілу купу об'єктів у всій Україні, які потрібно продавати... Ми починаємо з невеликих кроків, у нас погоджено понад 400 об'єктів на продаж. І ми плануємо до кінця року отримати 500 млн грн від продажу таких об'єктів. Ось наша маленька приватизація, яку ми хочемо розпочати в "Укрзалізниці", - сказав глава "УЗ" Олександр Камишін під час конференції "Реформа держкомпаній як поштовх до розвитку конкурентних ринків" у Києві у вівторок.

За його словами, більшість об'єктів, підготовлених до приватизації, - це старі будівлі, не потрібні "Укрзалізниці", але під ними є земля, яка цікавить забудовників.

"Я вважаю, що треба продавати такі об'єкти й інвестувати кошти в інфраструктуру, рейкове господарство та локомотиви", - наголосив Камишін.

Він також зазначив, що "Укрзалізниця" має і великі об'єкти, які компанії варто було б продати. "Наприклад, великий оператор контейнерних платформ. Це контейнерні термінали в усій країні. На сьогодні це практично монополіст у сфері контейнерних залізничних платформ. І ця компанія сьогодні перебуває в стані, приблизно як "Укрпошта" багато років тому, коли ти найбільший гравець і поруч тільки-тільки з'являються маленькі гравці. В моєму розумінні, якщо ми не зуміємо цю компанію вчасно продати або пустити в неї великого приватного системного інвестора, то ця компанія пройде шлях "Укрпошти". Коли поруч з'явиться приватний бізнес, він з роками стане сильнішим і ефективнішим, і ми програємо цю війну", - наголосив Камишін.

Він зазначив, що такі активи краще продавати тоді, коли вони мають монопольне становище на ринку, а не чекати до останнього, коли приватний бізнес переможе, й унаслідок цього ціна на актив суттєво знизиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА