16:52 22.09.2021

Кабмін збільшив чисельність працівників Міненерго майже на 10%

1 хв читати
Кабмін збільшив чисельність працівників Міненерго майже на 10%

Кабінет Міністрів України збільшив граничну чисельність працівників апарату Міністерства енергетики на 34 штатні одиниці, що майже на 10% більше нинішньої.

Відповідне рішення про внесення змін до постанови №85 від 5 квітня 2014 року про затвердження граничної чисельності працівників апаратів і територіальних органів центральних органів виконавчої влади та інших державних органів ухвалено на засіданні уряду в середу.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, розробленого Міненерго, необхідність збільшення чисельності працівників пояснюється передачею міністерству операторів енергоринків ПрАТ "Укренерго", АТ "Магістральні газопроводи України" та ДП "Оператор ринку".

Як випливає з проекту документа, збільшення чисельності відбудеться за рахунок 22 штатних одиниць Держенергоефективності, які є вакантними, і 12 штатних одиниць Міністерства фінансів, яке раніше керувало операторами електроенергетичного ринку.

Згідно з постановою №85, гранична чисельність працівників апарату Міненерго на сьогодні становить 373 штатні одиниці.

Як повідомлялося, повноваження з управління корпоративними правами "Укренерго" та "МГУ" від Міністерства фінансів, а також єдиним майновим комплексом "Оператора ринку" від Кабінету Міністрів були передані Міненерго наприкінці липня.

16 вересня Міненерго отримало статус керуючого рахунком у цінних паперах НЕК "Укренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА