10:44 29.09.2021

Морадміністрація планує вдвічі-втричі підняти зарплати службовцям з метою усунення корупційних ризиків

2 хв читати
Морадміністрація планує вдвічі-втричі підняти зарплати службовцям з метою усунення корупційних ризиків

Державна служба морського та річкового транспорту (Морадміністрація) планує підняти зарплати службовцям більш ніж удвічі-втричі рази за рахунок створення спецфонду.

"Я бачу, що на сьогодні нормальна середня заробітна плата - це близько 40 тис. грн. Тобто ми маємо розуміти, що люди, які перебувають в порту, постійно контактують із бізнесом. І від їхніх рішень - прозорих або непрозорих - багато залежить. Тобто людина має бути сита, впевнена, що завтра отримає гарантовану державою заробітну плату, зможе прогодувати себе та сім'ю. Після консультацій з ринком у мене є інформація саме про такий рівень плати", - сказав голова Морадміністрації Віталій Кіндратів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його інформацією, середня заробітна плата в Морадміністрації на сьогодні становить 14 тис. грн, із розрахунку 11 тис. грн у регіонах та 18 тис. грн у центральному апараті.

"Це - знущання. Це не дає змоги ні найняти нормальних людей, ні платити пристойні гроші нормальним людям, які ще є в наших лавах", - наголошує голова відомства.

У Морадміністрації спільно з Нацагентством із запобігання корупції опрацювали корупційні ризики, які можуть бути в Морській адміністрації, і тепер планують максимально піти в регламенти і процедури, щоб мінімізувати людський чинник під час ухвалення будь-яких рішень. "З одного боку, гідна заробітна плата, з іншого - контроль і нульова толерантність до корупції. Я думаю, що завдяки таким інструментам ми зможемо в дуже короткий період чесно і публічно заявити про те, що ми організація з нульовою корупцією", - вважає Кіндратів.

Він також зазначив, що у світі існує так званий адміністративний збір, який платять судна і який направлений на забезпечення роботи Морської адміністрації. "У нас цей "адміністративний збір" йде безпосередньо в бюджет. І наразі ми працюємо над змінами закону, щоб зробити спецфонд на утримання Морської адміністрації, який наповнюватиметься з цього "адміністративного збору"... І коли ми створимо спецфонд, ми зможемо підняти заробітну плату, залучити хороших фахівців і знизити корупційні ризики", - наголосив голова Морадміністрації.

За його словами, в Україні сума цього збору залежить від кількості суднозаходів і варіюється в межах від 170 млн грн до 190 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА