13:46 29.09.2021

Прем'єр України доручив міністру енергетики щодня інформувати суспільство про підготовку до осінньо-зимового періоду

1 хв читати
Прем'єр України доручив міністру енергетики щодня інформувати суспільство про підготовку до осінньо-зимового періоду

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив міністру енергетики Герману Галущенку щодня інформувати суспільство про стан підготовки до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2021-2022 років.

"Вважаю за необхідне інтенсифікувати комунікацію в цьому напрямі, оскільки в суспільства постійно виникають такі запитання. Тому зараз даю доручення міністру енергетики Галущенку звернути увагу на належне виконання завдань із підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду та щоденно інформувати суспільство про стан підготовки", - сказав прем'єр під час засідання уряду в середу.

Крім того, міністру енергетики доручено щотижня під час засідання уряду звітувати про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період-2021/22.

"Особливу увагу звернути на рівень накопичення вугілля на теплових станціях, перспективи та джерела його постачань, а також на фінансову спроможність енергогенеруючих компаній закуповувати це вугілля", - наголосив Шмигаль.

За його словами, підготовка до ОЗП перебуває на завершальному етапі й розпочнеться вчасно, коли три доби поспіль щодобова температура повітря становитиме +8 градусів. Він зазначив, що рівень закачування газу до ПСГ сягнув 18,8 млрд куб. м, і коштів на подальшу закупівлю блакитного палива достатньо.

"Тарифи залишаться стабільними", - наголосив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА