20:41 29.09.2021

Витрати американців на Хелловін досягнуть рекордних $10 млрд

2 хв читати
Витрати американців на Хелловін досягнуть рекордних $10 млрд

Витрати американців на святкування Хелловіна, який відзначається 31 жовтня, можуть досягти цього року рекордного значення - $10,14 млрд, свідчать результати щорічного опитування Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF).

У минулому році обсяг витрат становив $8,05 млрд.

"Американці мають намір витратити більше, ніж будь-коли, щоб зробити цей Хелловін незабутнім, - сказав президент і головний виконавчий директор NRF Метью Шей. - Роздрібні продавці вжили низку заходів, наприклад, привозять продукти на Хелловін раніше, ніж зазвичай, щоб їх полки були заповнені сезонними цукерками, предметами декору та іншими речами напередодні цього важливого свята".

Взяти участь у святкуванні Хелловіна планують 65% опитаних проти  58% у минулому році і 68% у передпандемійному 2019 році. При цьому домогосподарства, в яких є діти, більш схильні до того, щоб відзначити цю подію - 82% проти 55% з тих, у кого немає дітей.

Споживачі говорять, що в середньому планують витратити $102,74, що приблизно на $10 більше минулорічного показника. При цьому витрати домогосподарств з дітьми будуть удвічі вище - $149,7 проти $73,6.

Згідно з результатами опитування, американці планують витратити загалом $3,17 млрд на святкові прикраси порівняно з $2,59 млрд у 2020 році. Витрати на костюми досягли рекордних за п'ять років $3,32 млрд (у минулому році - $2,61 млрд). На солодощі буде витрачено $3 млрд проти $2,41 млрд. Витрати на вітальні листівки збільшаться до $0,66 млрд із $0,44 млрд.

Цього року підготовка до Хелловіну почнеться раніше звичайного: 45% респондентів мають намір почати покупки вже у вересні, а ще 39% - у перші два тижні жовтня.

Нарядити домашніх тварин до свята планує кожен п'ятий американець. Найбільш популярні костюми гарбузів, хот-догів, супер-героя, кота чи джмеля.

Для дітей цього року американці найчастіше вибирають образи Людини-павука, принцес, Бетмена та інших супергероїв. Дорослі ж вважають за краще костюми відьом, вампірів, привидів, кішок і піратів.

В опитуванні, яке проводилося з 1 до 8 вересня, взяли участь понад 8 тис. американців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА