15:40 04.10.2021

"Автострада" завершить будівництво Дарницького мосту в Києві за 1,15 млрд грн

2 хв читати
"Автострада" завершить будівництво Дарницького мосту в Києві за 1,15 млрд грн

Регіональний філіал "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця" (УЗ) підписав контракт на 1,15 млрд грн із компанією "Автострада" на проведення будівельних робіт на залізнично-автомобільному мосту через Дніпро в Києві, повідомило Міністерство інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

У відомстві зазначають, що цей міст понад десять років перебуває у недобудованому стані. Зокрема, недобудовано автомобільні з'їзди на лівому березі Дніпра. На Правому березі авторозв’язка виходить на Наддніпрянське шосе - там готовність 100%.

"Відсутність усього комплексу розв'язок та освітлення стала причиною того, що транспорт не може використовувати Дарницький міст, як це передбачено проектом. У результаті виникає дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости - Південний і Міст ім. Патона - значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності. Причому цей мостовий перехід має шість смуг руху, по три в кожному напрямку. Його пропускна здатність - 35 тис. автомобілів на добу", - наголосили в міністерстві.

За його даними, на сьогодні на з'їзді на Дніпровську набережну виконано всі необхідні підготовчі роботи: зведено 16 опор із 21, змонтовано третину всіх металоконструкцій прогонових будов.

"Велике будівництво" у 2020 році розпочалось із боротьби з довгобудами. Лише за 1 рік ми розморозили будівництво на десятках об’єктів у всій країні, частина яких - вже відкриті. На жаль, Київ, з дуже повільними темпами розвитку транспортної та соціальної інфраструктури, вибивається із загальнонаціональних трендів. Вірю, що завершення Дарницького мосту, Київської обхідної дороги та Kyiv City Express повернуть у столицю масштабні проекти", - наведено слова міністра інфраструктури Олександр Кубракова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА