20:29 06.10.2021

Перспективи Treeum включають онлайн-маркетплейс фінпослуг і фінтех - голова Dragon Capital

3 хв читати
Перспективи Treeum включають онлайн-маркетплейс фінпослуг і фінтех - голова Dragon Capital

Компанія Treeum Holdings Limited – власник видань Finance.ua та Minfin.com.ua, а також компаній Finline, Bank Online та "Мульті.Юа" –може стати базою для будівництва онлайн-маркетплейсу фінансових послуг та розвитку фінтеховських проектів, повідомив співвласник компанії, засновник і гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.

"Деталі я поки що не можу озвучити, заявлятимемо про них уже в міру запуску", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Фіала нагадав, що інвестором Treeum став фонд прямих інвестицій DCNUF (Dragon Capital New Ukraine Fund).

"Основна частина грошей, які ми інвестували в Treeum, пішла в розвиток компанії - органічний плюс поглинання. Ми вважаємо, що компанія дуже успішно розвивається і випереджає досить амбітний бюджет, який ми з ними ще до операції наприкінці минулого року узгодили", - заявив голова Dragon Capital, відзначивши дуже талановиту команду і співзасновників.

Він наголосив, що Treeum є окремим бізнесом від Dragon Capital і нещодавно придбаного інвесткомпанією разом із банкіром Іваном Світеком Юнекс-Банку. "Це все окремі бізнеси. У кожному з них різні склади акціонерів, зі своїми інтересами", - сказав Фіала.

Він уточнив, що у випадку з Treeum у DCNUF 51%, а у чотирьох початкових акціонерів, які керують цим бізнесом, – 49%.

"Кожен бізнес працює на свій P&L (profit and loss - звіт про прибутки і збитки). Але водночас ми як профільний інвестор добре ці сектори розуміємо, бачимо там хороший потенціал зростання і можемо, крім грошей, додати й іншу вартість. Ось причини, чому ми туди інвестуємо. Але немає кроку до інтеграції в одну групу", - пояснив голова Dragon Capital.

Інвестбанкір також додав, що Finance.ua та Minfin.com.ua - це частина Treeum, яка збільшує його вартість, і об'єднання редакції з "Українською правдою" або "НВ" не планується.

Dragon Capital на початку 2021 року повідомив про завершення купівлі через фонд DCNUF контрольного пакета акцій Treeum Holdings Limited.

Згідно з інформацією на сайті холдингу, Treeum - це українська онлайн-платформа, на якій реалізовано порівняння і продаж фінансових продуктів, підтримку онлайн-майданчика з обміну валют, містяться рейтинги і статистика, а також новини, коментарі та професійна аналітика.

Виручка "Файненс.юа" у 2020 році становила 18,7 млн грн, чистий прибуток - 0,4 млн грн, "Банкінг Клас" - відповідно 6,9 млн грн та 0,2 млн грн.

"Мульті.Юа" та "Мінфінмедіа" минулого року отримали виручку відповідно 2,1 млн грн та 18,4 млн грн і чистий збиток 0,5 млн грн та 2,3 млн грн. Виручка "Фінлайн" у 2019 році становила 1,3 млн грн, а чистий збиток - 2,3 млн грн.

Згідно з держреєстром, бенефіціарами Treeum Holdings Limited (Кіпр) значиться Фіала з 51,75% і громадянка Росії Ксенія Вайсман, що проживає поблизу Києва, - 28,7%, тоді як головою фінтех-напряму компанії є екс-голова правління банків ПУМБ та ВТБ Україна Костянтин Вайсман.


Повний текст інтерв'ю з Томашем Фіалою читайте незабаром на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА