10:55 07.10.2021

"Укрзалізниця" планує у 2022 році замовити ще 100 пасажирських вагонів і до 2026 року відійти від експлуатації вагонів старше 28 років

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує у 2022 році замовити ще 100 пасажирських вагонів і до 2026 року відійти від експлуатації вагонів старше 28 років

АТ "Укрзалізниця" у п'ятирічній перспективі планує закупити до 1000 нових пасажирських вагонів.

"Наші амбіції з 2021 року до 2026 року - піти від вимушеної експлуатації вагонів, які старше 28 років. На сьогодні у нас у парку з 2400 пасажирських вагонів 1500 старше цього граничного терміну. Щоб позбутися від цієї давнини, плануємо за ці п'ять років закупити до 1000 нових вагонів, інші - капітально відреставрувати власними силами. Тож у 2022 році в цьому плані продовжуємо реалізацію програми із закупівлі", - розповів про плани філії "Пасажирська компанія" УЗ її директор Олександр Перцовський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що УЗ очікує постачання 100 нових вагонів, які були законтрактовані цього року. Частина вагонів буде прийнята вже цього року, а весь процес постачання завершиться у 2022 році.

"Ми розраховуємо, що аналогічну кількість нових вагонів буде законтрактовано і в 2022 році. Їх постачання очікується в другій половині 2022 року, частково в 2023 році. Отже, ми продовжимо щонайменше утримувати парк у поточних його обсягах робочого складу. Звісно, ще рано говорити при таких цифрах оновлення про будь-яке зростання, тому що у нас з кожним роком приблизно еквівалентна кількість вагонів старіє і вибуває з парку. Ми їх замінюємо новими, оновленими вагонами, які при цьому якісніше", - повідомив Перцовський.

За його словами, "Укрзалізниця" також активно працює в напрямі оновлення рухомого складу і в приміському сполученні, проводячи капітальний ремонт наявних електричок на власних заводах, які дають нову якість рухомого складу.

"Плюс запустили тендер на нові приміські поїзди та на регіональні поїзди. Постачання розраховані на термін від 2022-го до 2026 року, наш парк поповнять 80 нових поїздів, а витрачено на ці потреби буде рекордних 31,5 млрд грн. Тобто вже на горизонті двох років з моменту тендера є можливість отримати перші постачання", - зазначив Перцовський.

Крім цього, за його словами, у 2022 році в пасажирському сполученні будуть задіяні обидва двоповерхових швидкісних поїзди Skoda, один із яких повинен буде вийти на маршрут вже наприкінці цього року, другий - у першому кварталі 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА