13:53 08.10.2021

ВР перенесла останній термін подачі юрособами даних про бенефіціарів на 11 липня

1 хв читати
ВР перенесла останній термін подачі юрособами даних про бенефіціарів на 11 липня

Верховна Рада перенесла останній термін подачі юрособами даних про бенефіціарів із 11 жовтня на 11 липня, ухваливши законопроект №5807 у другому читанні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за законопроект проголосували 342 народних депутати за необхідних 226 голосів.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що нарахування штрафів (у розмірі 17-51 тис. грн) у жовтні неможливо через низьку пропускну спроможність реєстраційної системи і значний попит на таку реєстрацію. Кількість юросіб, які мають подати державному реєстратору відомості про кінцевих бенефіціарних власників, перевищує 1 млн, що значно більше за пропускну спроможність реєстраційної системи. Наразі відомості подали 171,333 тис. юросіб.

"Водночас обов'язковою ознакою будь-якого адміністративного правопорушення є наявність вини (ст. 9 Кодексу про адміністративні правопорушення). На думку Мін'юсту, враховуючи поточний стан справ та презумпцію невинуватості, відсутня навіть гіпотетична можливість підтвердити належними доказами наявність вини (бодай у форматі необережності) керівника юрособи, який не подав відомості про кінцевого бенефіціарного власника", - підсумував міністр.

"Не рекомендую брати штурмом держреєстраторів та переплачувати космічні гроші юристам за допомогу з поданням відомостей про кінцевого бенефіціарного власника", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА