08:19 13.10.2021

"Нафтогаз" пропонує бюджетним установам середньострокові контракти з фіксованою ціною на газ

2 хв читати
"Нафтогаз" пропонує бюджетним установам середньострокові контракти з фіксованою ціною на газ

НАК "Нафтогаз України" пропонує бюджетним і релігійним організаціям середньострокові контакти з фіксованою ціною на газ - 13,7 грн за кубометр (з урахуванням транспортування та ПДВ - 16,8 грн), повідомляє департамент з інтегрованих комунікацій компанії.

"Контракт укладається на термін 15 місяців - до кінця 2022 року. Ця пропозиція значно нижча за поточні спотові ціни на газ", - заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Як зазначив Вітренко, бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина постачальників або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн за кубометр, або взагалі відмовляється від зобов'язань за вже укладеними контрактами з більш низькою ціною.

"Розуміючи потреби бюджетних установ, а також з огляду на соціальне значення і важливість безперебійної роботи цих установ компанія "Нафтогаз" виходить на ринок із пропозицією фіксованої ціни на наступні 15 місяців, на рівні більш ніж удвічі нижче за поточну місячну ціну. Це рішення є важливим етапом розвитку ринку газу в Україні, при цьому воно відповідає потребам споживачів і є вкрай важливим з точки зору забезпечення енергоресурсом бюджетних установ", - наголосив Вітренко.

Голова правління компанії також зазначив, що в Україні немає державного регулювання цін на газ, а НАК "Нафтогаз України" не є монополістом на ринку.

"Ми працюємо в ринкових умовах, і ми в ринковий спосіб пропонуємо нашим клієнтам зручний для них продукт - контракт на 15 місяців із фіксованою ціною", - заявив він.

"Нафтогаз" очікує, що цей середньостроковий продукт матиме попит серед релігійних і бюджетних організацій, яких в Україні налічується понад 7,5 тис.

Також компанія пропонує виробникам тепла зміни у трирічних контрактах: обсяг газу, якого вони потребують для тепло- й гарячого водопостачання бюджетних установ і організацій, вони зможуть придбати також за ціною 13,7 грн за кубометр (без урахування ПДВ і послуги транспортування).

Крім цього зазначається, що "Нафтогаз" спільно з народними депутатами України та урядом розробляє законодавчі ініціативи, які сприятимуть розвитку ринку газу в Україні, при цьому убезпечивши споживачів від недобросовісних постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА