13:12 13.10.2021

РФ готова зберігати транзит газу через Україну, якщо пропозиції Києва будуть вигідними, - Пєсков

1 хв читати
РФ готова зберігати транзит газу через Україну, якщо пропозиції Києва будуть вигідними, - Пєсков

У Кремлі рекомендували українській владі адресувати європейським партнерам питання, пов'язані з бажанням зберегти транзит газу через територію своєї країни, Росія в разі збільшення відповідних газових контрактів готова їх виконувати.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ хотів би зберегти транзит газу з Росії до ЄС, щоб не втрачати доходів, у зв'язку з чим звертається за різними напрямками щодо цього питання.

Під час спілкування з журналістами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова запитали, кому мають бути адресовані такі запитання української влади.

"У цьому випадку, звісно, адресатом Києва є набувачі газу, покупці газу в Європі, європейські компанії. Саме ці компанії можуть укласти з російським монополістом нові довгострокові угоди зі збільшеними обсягами з урахуванням дедалі більших потреб у блакитному паливі", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що для того, щоб щось транспортувати через територію України, потрібно, щоб це хтось купив. "І це саме наші покупці в Європі", - сказав Пєсков.

За його словами, Росія в такому разі готова буде виконати нові контракти. "Звісно. Вона (Росія - ІФ) це й робить. Президент неодноразово говорив, що якщо купуватимуть далі газ, якщо збільшуватимуть контракти, звичайно, якщо Україна даватиме конкурентоспроможні комерційні пропозиції, то все це продовжить працювати", - сказав Пєсков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА