18:25 13.10.2021

Шмигаль обговорив питання транспортування газу та розвитку енергетики з главою уряду Словаччини

1 хв читати
Шмигаль обговорив питання транспортування газу та розвитку енергетики з главою уряду Словаччини

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер у середу, 13 жовтня, провели зустріч у рамках робочого візиту до м. Мальме (Королівство Швеція), на якій обговорили актуальні питання двосторонніх відносин.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, під час зустрічі Шмигаль зазначив, що Україна високо цінує підтримку, яку надає Словаччина в питаннях захисту суверенітету й територіальної цілісності.

"Ми розраховуємо на підтримку Словаччини в питанні протидії оператору "Північного потоку-2" у спробах обійти стандартні вимоги сертифікації Європейського Союзу", - зазначив глава українського уряду.

Сторони також обговорили питання транспортування газу, розвитку електро- та гідроенергетики, відновлюваних джерел енергії тощо.

"Денис Шмигаль також наголосив, що Україна з нетерпінням чекає на проведення п'ятого засідання українсько-словацької змішаної комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва та інших міжурядових комісій до кінця року, оскільки це дасть нові стимули для зміцнення партнерства між країнами", - зазначається у повідомленні.

У ньому уточнюється, що сторони також домовилися провести наступну зустріч найближчим часом в Ужгороді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА