14:40 18.10.2021

"Батьківщина" вимагає оголошення надзвичайного стану в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

2 хв читати
"Батьківщина" вимагає оголошення надзвичайного стану в енергетиці та пропонує невідкладні кроки для забезпечення людей газом

Ситуація в енергетичній галузі в Україні стає критичною, оскільки обсягів газу в сховищах може не вистачити на всю зиму, а люди й установи отримують платіжки в кілька разів вищі, ніж обіцяла влада, заявила народна депутатка, лідерка політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Перекладати відповідальність за безпорадність влади у питанні тарифів на газ не можна! Тому потрібно негайно почати діяти, аби вирішити той колапс, який уже сьогодні негативно позначається на платіжках і може поставити людей на межу виживання. Для того, щоб владнати ситуацію вже зараз, є всі можливості, варто лише почати діяти", - цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини" в понеділок.

Зазначається, що нардеп також запропонувала власний план дій щодо виходу з енергетичної кризи, що передбачає оголошення в енергетиці надзвичайного стану і втілення кількох нагальних кроків, серед яких негайне припинення експорту природного газу з України, термінове усунення всіх посередників між видобувачами газу й облгазами, якнайшвидше ухвалення закону "Батьківщини" №4680 про направлення дешевого газу власного видобутку на потреби населення.

"Я хочу, щоб парламент повернув собі функції парламенту, щоб ми нарешті приймали потрібні людям рішення, а не обслуговували чужі корупційні інтереси", - зазначила Тимошенко.

Вона також розкритикувала меморандум, запропонований Кабінетом Міністрів місцевим громадам, вимагаючи створення в парламенті тимчасової слідчої комісії, та заявила про ініціювання звіту прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про готовність країни до опалювального сезону.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА