15:49 19.10.2021

Голова "Нафтогазу" назвав ключові напрями активізації зусиль НАК зі збільшення газовидобутку

3 хв читати
Голова "Нафтогазу" назвав ключові напрями активізації зусиль НАК зі збільшення газовидобутку

EPS-контракти, розвиток партнерств, екосистема та R&D є тими напрямами, за якими НАК "Нафтогаз України" має намір активізувати роботу з метою якнайшвидшого збільшення видобутку газу та забезпечення національних інтересів країни в сфері енергетичної безпеки.

"Україні потрібно збільшувати видобуток газу і реалізовувати свій ресурсний потенціал... Найближчим часом ми збираємося бурити все, що можна бурити там, де є результати. Ми розуміємо, що ми отримуємо більше, ніж витрачаємо, особливо зважаючи на поточні ціни на газ", - заявив голова правління компанії Юрій Вітренко на VI Київській конференції Ньюфолк НКЦ "Буріння. Інтенсифікація. Екологія. Охорона праці" у вівторок.

За словами Вітренка, компанія планує найближчим часом збільшити обсяги буріння, сейсмічної розвідки, а також комплексу інших робіт, пов'язаних із газодобуванням, і прискорити їх проведення.

Голова НАК назвав як один із напрямів досягнення поставленої цілі підвищення відповідного професіоналізму кадрового складу НАК, а також формування сучасної сервісної компанії зі збільшенням частки EPS-контрактів у закупівлях. "У нас є плани трансформації технічного дивізіону в сучасну сервісну компанію, яка надаватиме послуги і для групи "Нафтогаз", і на ринку. Ми пробуватимемо збільшувати масштаб і відповідних закупівель, і процесів, працюватимемо над тим, щоб збільшувалася частка EPS-контрактів", - зазначив Вітренко.

За його словами, наступний напрям - це розвиток партнерств. "Ми хотіли б бачити масштабніші партнерства для того, щоб ми як національна компанія розуміли, що у нас є необмежений доступ до новітніх технологій та ринків капіталу. І тоді ми були б певним містком між ресурсним потенціалом України й тими технологіями та капіталом, які є на Заході", - наголосив голова правління.

Вітренко також поінформував, що "Нафтогаз" має намір розвивати екосистему, "яка надаватиме можливість приватним компаніям, які добувають нафту та газ в Україні та займаються тими самими сервісами, ефективніше працювати та спільними зусиллями спільно реалізовувати ресурсний потенціал країни".

"У цьому ми бачимо нашу відмінність як національної компанії. Крім того, це має комерційний сенс, багато великих компаній у світі теж є платформами, вони створюють екосистему замість того, щоб конкурувати з кожною з компаній", - додав голова НАК, заявивши при цьому про намір "Нафтогазу" активізувати найближчим часом зусилля із залучення наукового потенціалу та розвитку R&D.

"Ми й інвестуватимемо, й розроблятимемо відповідні центри компетенцій у рамках цієї екосистеми, яку ми хочемо створювати. Щоб ми розуміли, що є певний місток між західними дослідженнями, технологіями та капіталом і є можливість в Україні розвивати наявний потенціал", - наголосив голова правління "Нафтогазу".

За словами Віртенка, "Нафтогаз" не має наміру активно розвивати свої бізнеси в Єгипті та інших країнах, вважаючи пріоритетом розвиток власного видобутку вуглеців всередині України. "Ми національна компанія України, а не національна компанія Єгипту. Тим, хто хоче продавати свої послуги національним компаніям Єгипту чи Саудівської Аравії, Катару, краще говорити з ними. Це не дуже дипломатична відповідь, але вона чітко позначає наші пріоритети", - резюмував голова НАК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА