19:22 19.10.2021

Федерація роботодавців України підтримала ідею Юлії Тимошенко про оголошення надзвичайного стану в енергетиці - заява

2 хв читати
Федерація роботодавців України підтримала ідею Юлії Тимошенко про оголошення надзвичайного стану в енергетиці - заява

Федерація роботодавців України (ФРУ) вимагає від парламенту та уряду вжити негайних заходів для подолання кризової ситуації в енергетиці, спричиненої критичним зростанням цін на енергоносії, а також оголосити надзвичайний стан у зазначеній сфері.

Про це йдеться в заяві ФРУ, підготовленій за результатами розширеного засідання президії Ради Федерації за участю промисловців, які представляють провідні вітчизняні компанії.

Учасники заходу констатували, що протягом 2021 року відбулося дуже велике зростання вартості енергоресурсів, що є вбивчим для української промисловості.

"Неможливо будувати конкурентну економіку, коли ціна на газ для українських підприємств у 4-5 разів вища, ніж у їх конкурентів", - переконані представники вітчизняних підприємств.

Експерти застерігають, що в разі відсутності невідкладних кроків з боку влади щодо стабілізації зазначеної ситуації країна матиме негативні наслідки. Це, зокрема, скорочення працівників на підприємствах, закриття підприємств або зупинення виробництва, збільшення міграції працездатного населення України за кордон і зменшення надходжень до бюджетів різних рівнів.

"Катастрофічна ситуація, що склалася на ринках енергоресурсів України, для захисту промисловості та економіки України загалом потребує термінових дій влади", - вважають роботодавці.

Тому для якнайшвидшого вирішення ситуації вони вимагають від Верховної Ради затвердити постанову про визнання поточної ситуації на ринку природного газу кризовою ситуацією рівня надзвичайної ситуації. В зазначеній постанові визначити заходи з виходу з кризової ситуації, взявши до уваги пропозиції Європейської Комісії.

Як повідомлялося, лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" запропонувала оголосити надзвичайний стан в енергетиці та затвердити національну програму дій для виходу з енергетичної кризи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА