13:54 20.10.2021

Оголошення НС у регіонах дало змогу "Нафтогазу" швидко укласти договори на постачання газу з бюджетними установами - прем'єр

1 хв читати
Оголошення НС у регіонах дало змогу "Нафтогазу" швидко укласти договори на постачання газу з бюджетними установами - прем'єр

Оголошення надзвичайного стану (НС) у регіонах дало змогу НАК "Нафтогаз" швидко укласти договори з бюджетними установами в усіх регіонах України, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Упровадження надзвичайного стану в регіонах дало змогу "Нафтогазу" швидко укласти договори на постачання газу з усіма бюджетними установами в усіх регіонах України. При цьому не розтягувати цей процес на тижні, і саме такі зобов'язання взяв на себе "Нафтогаз". Школи, дитсадки, лікарні отримають газ за ціною, передбаченою в меморандумі, а саме по 13,6 грн/куб. м без ПДВ і доставки", - сказав Шмигаль під час засідання уряду в середу.

При цьому він зазначив, що рішення про оголошення НС, ухвалені минулого тижня в низці регіонів і міст, були суто технічними й дали можливість швидше виконати меморандум, підписаний урядом у вересні з "Нафтогазом" і місцевою владою.

При цьому він зазначив, що, за даними НАК, до підземних сховищ газу (ПСГ) закачано майже 19 млрд куб. м природного газу.

"Цього абсолютно достатньо, щоб пройти опалювальний сезон. Ми готові до різних сценаріїв, оскільки розуміємо, що Європу охопила енергетична криза, безпосередньо пов'язана з газовим шантажем Росії. Україна готова до опалювального сезону, і вся країна буде взимку з теплом", - наголосив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА