10:18 21.10.2021

Боржники з оплати житлово-комунального господарства можуть оформити субсидію при реструктуризації боргу - Мінсоцполітики

1 хв читати
Боржники з оплати житлово-комунального господарства можуть оформити субсидію при реструктуризації боргу - Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики України заявляють, що громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, також можуть оформити субсидію при реструктуризації боргу.

"Згідно з законодавством, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Водночас житлова субсидія призначається в разі наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що з питання укладення зазначеного договору споживачам потрібно звернутися до постачальника відповідних комунальних послуг. У відомстві наголошують, що якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців від початку опалювального сезону, житлову субсидію буде призначено з початку сезону.

"Отже, рекомендуємо громадянам, які мають заборгованість з оплати послуг і не можуть без допомоги держави сплачувати платежі за послуги, укласти договір реструктуризації та звернутися до органу соціального захисту населення з питання призначення житлової субсидії", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА