16:29 21.10.2021

ВР ухвалила закон про енергоефективність

2 хв читати
ВР ухвалила закон про енергоефективність

Верховна Рада України ухвалила закон про енергетичну ефективність - законопроект №4507 від 17 грудня 2020 року на засіданні в четвер підтримали 282 народні депутати.

Авторами відповідної законодавчої ініціативи стали депутати фракції "Слуга народу", зокрема Сергій Нагорняк, Андрій Жупанин і голова енергокомітету Андрій Герус, а також депутат від фракції "Європейська солідарність" Михайло Бондар, депутат від фракції "Батьківщина" Альона Шкрум та Вадим Івченко, від фракції "Голос" - Леся Василенко та Інна Совсун.

Як повідомляв раніше Нагорняк, документ містить передумови до створення майже 1 млн робочих місць в Україні, а також можливості для зростання ВВП.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його розроблено, зокрема, на виконання договору про заснування Енергетичного співтовариства й Угоди про асоціацію з ЄС.

Законопроект, зокрема, пропонує встановлювати цільовий показник щорічного скорочення споживання енергії, який має становити щонайменше 0,7% від сукупного річного обсягу постачань енергії споживачам енергопостачальними організаціями, усередненого за період із 1 січня 2013 року до 31 грудня 2015 року.

Крім того, передбачається встановлення вимог до екодизайну енергоспоживальних продуктів і послуг, а також вимоги до рівня енергоефективності до закупівель та оренди будівель держорганами влади й органами місцевого самоврядування.

Відповідно до законопроекту, за допомогою держпідтримки запроваджуються заходи стимулювання встановлення інтелектуальних систем обліку енергії, зокрема побутовими споживачами.

Положення законопроекту передбачають врегулювання діяльності з енергоаудиту, що включає порядок й особливості кваліфікації енергоаудиторів, процедури здійснення енергоаудиту.

Автори законопроекту пропонують популяризувати інструменти енергоефективності серед населення, а також стимулювати розвиток енергосервісу, законодавчо врегулювавши ці питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА