17:49 22.10.2021

Лідери країн ЄС погодилися вивчити питання про створення стратегічних газових запасів

1 хв читати
Лідери країн ЄС погодилися вивчити питання про створення стратегічних газових запасів

Глави держав та урядів ЄС погодилися подумати над можливістю створення стратегічних запасів газу, заявила в п'ятницю глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми домовилися подумати, як можна було б створити стратегічний запас газу", - сказала вона на прес-конференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі.

"Крім того, ми подумаємо про ідею спільних закупівель газу", - додала фон дер Ляєн.

Врешті, за її словами, учасники зустрічі у верхах погодилися, що ЄС потрібно "інтенсифікувати контакти з постачальниками газу", щоб, зокрема, домогтися диверсифікації постачань.

Раніше у жовтні багато з цих ідей, схвалених у п'ятницю лідерами країн ЄС, озвучили в Єврокомісії.

"Більш інтегрована система зберігання газу, можливо, дасть змогу оптимізувати ціни. Країни змогли б легше отримувати доступ до газосховищ. Також може йтися про оптимізацію використання самих газосховищ", - сказала 13 жовтня єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон, коментуючи плани Брюсселя із боротьби проти високих цін на газ.

Крім того, як повідомила Сімсон, Брюссель "вивчить потенційну вигоду від проведення на добровільній основі спільних закупівель запасів газу".

Вона вкотре зазначила, що в довгостроковій перспективі стабільні ціни на енергетику в ЄС, на думку Єврокомісії, можна буде забезпечити лише в разі переходу на відновлювані джерела енергії, що перебувають у самому Євросоюзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА