18:38 22.10.2021

Заявки на газовий договір із "Нафтогазом" подали майже 2,5 тис. бюджетників

2 хв читати
Заявки на газовий договір із "Нафтогазом" подали майже 2,5 тис. бюджетників

Заявки на укладання договорів на закупівлю природного газу у "Нафтогаз Трейдинг" подали майже 2,5 тис. бюджетних закладів та організацій у межах меморандуму з проблемних питань теплозабезпечення, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників онлайн-наради з підготовки до зими у міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова,

Водночас у роботу взяли лише 225 пакетів документів через неповні дані або помилки у них.

Міністр зазначив, що за таких темпів можуть виникнути проблеми з початком опалювального періоду у бюджетників, тому учасники наради обговорили пропозицію щодо створення в регіонах робочих груп, які попередньо перевіряли б правильність заповнення документів.

За словами співрозмовника агентства, на нараді також обговорили проблему розірвання контрактів із нинішніми постачальниками, які не можуть забезпечити необхідного рівня цін. Одночасно чинні постачальники навмисне затягують процедуру, через що бюджетники поки що не можуть перейти до "Нафтогазу".

"Причиною таких ситуацій можуть бути бізнес-інтереси постачальника і замовника, тому з такими випадками розбиратимуться окремо. На думку учасників обговорення, для збереження непрозорих схем газопостачання можуть використовувати політичну риторику", - сказав він.

Серед проблемних питань було названо також спроби окремих операторів газорозподільних мереж у декілька разів підвищити тариф на розподіл газу. "Наприклад, для Маріуполя реалізація таких планів виллється у 322 млн грн додаткових витрат. Такий підйом був зумовлений, зокрема, застосуванням під час підрахунку втрат тарифу для комерційних організацій. До вирішення ситуації залучать НКРЕКП, представник якої брав участь у нараді", - зазначив співрозмовник агентства.

Загалом договори на постачання газу з "Нафтогаз Трейдинг" планують підписати 12,5 тисячі бюджетників. Група "Нафтогаз" виділила додаткових фахівців із різних компаній для допомоги своїй "дочці" для укладення договорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА