11:26 23.10.2021

Рада може ухвалити поправки до регламенту для уникнення затягування бюджетного процесу надалі - голова комітету

2 хв читати
Рада може ухвалити поправки до регламенту для уникнення затягування бюджетного процесу надалі - голова комітету

Верховна Рада може ухвалити поправки до регламенту для уникнення затягування бюджетного процесу надалі, повідомив агентству голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

"Ймовірно, партія "Слуга народу" докладе всіх зусиль до того, щоб в майбутньому році змінити регламент і таких дурниць із безглуздим затягуванням ухвалення бюджету не було", - сказав Арістов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наступного пленарного тижня депутати розглянуть інші поправки до проекту держбюджету на 2022 рік у першому читанні, після цього буде голосування в цілому в першому читанні.

"Далі бюджетні висновки Верховної Ради відправляться до Кабміну на доопрацювання. На це відводиться два тижні. Потім Кабін подає правки знову до комітету ВР з питань бюджету. Ми їх аналізуємо - що враховано, як змінено, чи відповідає це Бюджетному кодексу і готуємо до розгляду в парламенті", - додав нардеп.

20 жовтня парламент прийняв за основу проект постанови "Про висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2022 рік". Після цього народні депутати скористалися нормою регламенту, яка дозволяє після голосування за основу наполягати на розгляді своїх поправок, які не були враховані профільним комітетом.

"Історично цим правом ніхто ніколи не користувався, тому що в першому читанні йти таким шляхом - абсурд. У комітеті з питань бюджету, який аналізував поправки і розглядав їх, представлені всі фракції", - зазначив Арістов.

"Я вважаю, що такий підхід - цілковита недбалість і маніпуляції. Конструктиву в цьому немає. Свій парламентський та ефірний час парламентарії використовували для безкоштовної політичної реклами", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА