16:30 26.10.2021

Зростання цін на вугілля змушує виробників цементу працювати на мінімальній маржі - асоціація "Укрцемент"

1 хв читати
Зростання цін на вугілля змушує виробників цементу працювати на мінімальній маржі - асоціація "Укрцемент"

Більшість виробників цементу в Україні змушені працювати на мінімальній маржі через зростання цін на вугілля більше ніж удвічі, повідомила асоціація "Укрцемент".

"Цінові гойдалки на вугілля цього року не оминули нас. Контракти на постачання було укладено ще торік за усередненою ціною $60/тонна, а вже в серпні постачальники погоджувалися відвантажувати вугілля за ціною щонайменше $175/тонна. Це створює суттєвий тиск на цінову політику. З дорогих складових дешевий товар не зробити", – розповів голова асоціації "Укрцемент" Павло Качур в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вартість енергоносіїв становить 52-55% собівартості клінкера, необхідного для виробництва цементу. При цьому всі українські заводи з виробництва цементу раніше виконали модернізацію та перейшли на вугілля через високу ціну на газ.

Ситуація зі зростанням цін на цемент в Україні через подорожчання вугілля не є унікальною і спостерігається на ринках інших країн, зазначив Качур.

"Наприклад, турецькі цементники ще в липні різко підвищили ціни на цемент через зростання вартості вугілля. Ми виходили з того, що маємо враховувати і потреби споживачів. Тому частина компаній суттєво мінімізувала маржинальність, щоби пройти цей складний період із мінімальними витратами для цементних заводів і будівельного ринку загалом", – пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА