17:06 26.10.2021

"Київтеплоенерго" просить відстрочити додаткову перевірку Держпродспоживслужби на період запуску тепла в місті

2 хв читати
"Київтеплоенерго" просить відстрочити додаткову перевірку Держпродспоживслужби на період запуску тепла в місті

КП "Київтеплоенерго" наполягає на тому, щоб правоохоронні та контролюючі органи погодили проведення перевірок на підприємстві, а також просить Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держспоживспоживслужба) відстрочити додаткову перевірку підприємства на період запуску опалення у Києві.

"З початку року в "Київтеплоенерго" провели 32 перевірки та слідчі дії, додаткову перевірку Держпродспоживслужби підприємство просить відстрочити на період запуску тепла в місті", - йдеться у прес-релізі компанії у вівторок.

"Київтеплоенерго" також наполягає на узгодженості проведення перевірок "з огляду на обсяги робіт і завантаженість персоналу підприємства через епідеміологічну ситуацію, початок опалювального сезону в Києві, газову кризу, яка дестабілізувала усю галузь теплопостачання ".

За інформацією КП, наразі на підприємстві вже місяць триває перевірка Державної аудиторської служби України (Держаудитслужба) щодо ефективності діяльності компанії за період з 1 січня 2018 року по 30 червня 2021 року. В перевірці бере участь 31 аудитор із різних регіонів України та два аудитори Київаудиту Київської міської держадміністрації (КМДА) на термін проведення перевірки 4 місяці. При цьому, як стверджують у "Київтеплоенерго", підприємство надає всю наявну запитувану документацію і всіляко сприяє проведенню перевірок.

"Ініціатива із залучення до перевірки додаткових перевіряючих з Держпродспоживслужби належить Держаудислужбі, а її мотивація — підвищення тарифів. Однак загальновідомо, що тарифи Київтеплоенерго для населення не підвищувалися. Діючі тарифи для населення є незмінними вже понад 3 роки", – зазначили у компанії.

При цьому, як стверджують у "Київтеплоенерго", "суперечливою в намірах аудиторів є та обставина, що саме Держаудитслужба за 2019 рік вже провела ревізію фінансово-господарської діяльності підприємства".

За інформацією компанії, "Київтеплоенерго" надає Держаудитслужбі доступ до всіх первинних матеріалів, необхідних для дослідження всієї фінансово-господарської діяльності комунального підприємства, зокрема щодо формування тарифів. За перший із чотирьох запланованих місяців перевірки аудитори сформували близько 100 запитів, які дають можливість робити висновки з питань, що перевіряються.

Крім того, як вважають у компанії, заходи щодо проведення перевірки Держпродспоживслужбою та фінансовий аудит Держаудитслужбою є окремими заходами державного контролю, поєднання яких не передбачено в законодавстві.

"Підприємство наполягає на поетапності проведення перевірок органами державної влади, а також на чіткому дотриманні вимог законодавства та процедури проведення перевірок", – резюмували в КП.

КП "Київтеплоенерго" забезпечує 90% потреб Києва у теплі та майже 60% - в електроенергії. Підприємство повністю належить Києву, є оператором системи централізованого теплопостачання міста, що складається з двох великих газових ТЕЦ, 15 великих, 168 малих і середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів і сміттєспалювального заводу "Енергія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА