19:32 30.10.2021

ФДМ призначив ще один аукціон з продажу ОГХК на 20 грудня

2 хв читати
ФДМ призначив ще один аукціон з продажу ОГХК на 20 грудня

Фонд державного майна (ФДМ) призначив ще один аукціон з продажу ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), до управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), на 20 грудня поточного року.

Згідно з прес-релізом ФДМ, таке рішення було ухвалено на засіданні аукціонної комісії 29 жовтня.

Також уточнюється, що це рішення схвалене у зв'язку з тим, що до Фонду держмайна надійшло дві заявки на участь в аукціоні з приватизації ОГХК, одна з яких не відповідає вимогам чинного законодавства. Оскільки аукціон не може бути проведений з одним учасником, ФДМ визначив нову дату проведення аукціону.

Також радник із приватизації ТОВ "BDO Корпоративні Фінанси" 28 жовтня оприлюднив офіційне звернення до уряду України щодо необхідності надання гарантій щодо захисту майбутніх інвестицій для учасників аукціону з приватизації ОГХК, зазначається у прес-релізі.

Як повідомлялося, ФДМ відклав аукціон із продажу ОГХК на кінець грудня через одну реальну заявку.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передання йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структури Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, а потім – у ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє у зв'язку з коронакризою та карантином.

ОГХК реалізує продукцію більше ніж до 30 країн світу і є одним із найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу інвестувати щонайменше 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов - не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії перед працівниками, а також надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

Дата приватизаційного аукціону була призначена на 31 серпня 2021 року. Стартова ціна - 3,7 млрд грн, крок аукціону - 50 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА