13:32 01.11.2021

Тимошенко закликає переглянути бюджети на 2021 та 2022 роки з урахуванням погіршення епідситуації та зміни цін на енергоносії

2 хв читати
Тимошенко закликає переглянути бюджети на 2021 та 2022 роки з урахуванням погіршення епідситуації та зміни цін на енергоносії

Лідерка партії "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко закликає парламентарів переглянути бюджети на цей і наступний рік та внести до них зміни щодо збільшення фінансування медичної сфери, зокрема виплати 300% до окладу лікарям, які працюють із ковідними пацієнтами, а також зниження ПДВ на енергоносії у зв'язку із зміною їхніх цін на світовому ринку.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", відповідну заяву Тимошенко зробила під час брифінгу за результатами погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок.

"У нас немає коштів, щоб заплатити зарплату лікарям, нема за що закупити ключові противірусні препарати та забезпечити лікарні киснем й обладнанням, а в цей час влада перенаправляє 19 млрд грн з бюджету на інфраструктуру... Наша пропозиція – негайно переглянути зміни до бюджету на цей рік і наступний. Ми зареєструємо законопроект, щоб ці 19 мільярдів перенести для боротьби з COVID-19. А бюджет на наступний рік узагалі не враховує трагічної ситуації з епідемією та в енергетиці", - наголосила Тимошенко.

Вона зазначила, що медичний персонал та сімейні лікарі, які першими стикаються з ковідними хворими, досі не отримали 300% доплат до окладу. І, за її словами, уряд має якнайшвидше ухвалити рішення, щоб ці виплати зробити, адже "Україна стрімко втрачає медиків через низькі зарплати".

Крім того, нардеп наголосила, що енергетична криза вже позначається на роботі підприємств – вони припиняють працювати, бо не витримують ціни на газ й електроенергію.

"Енергетична криза в Україні - штучна, тому треба вже цього тижня створити ТСК і розібратися, хто винен у тому, що в наші газові сховища влітку не був закачаний газ, коли він коштував у шість разів дешевше, і хто не забезпечив наявність вугілля на складах, щоб нормально працювали наші ТЕЦ. Для цього вже зареєстровано постанову №6108, і ми вимагатимемо її ухвалення... Також ми вимагаємо негайно ухвалити наш законопроект №6217, який передбачає зниження ПДВ на енергоносії з 20 до 5%", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА