11:19 02.11.2021

Глава Мінекономіки Любченко подав у відставку

2 хв читати
Глава Мінекономіки Любченко подав у відставку

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко подав заяву про відставку, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram-каналі.

"Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Любченко Олексій подав заяву до апарату ВРУ з проханням прийняти відставку з посади", - написав Мельничук.

Як раніше повідомлялося за підсумками засідання депутатської фракції "Слуга народу" 1 листопада, кандидатура заступника голови Офісу президента Юлії Свириденко, ймовірно, буде розглянута на посаду першого віце-прем'єра - міністра економіки України у разі відставки Любченка.

Верховна Рада призначила Любченка на посаду першого віце-прем'єра - міністра економіки 20 травня 2021 року. До цього він трохи більше року очолював Державну податкову службу, а у 2015-2020 роках був першим віце-президентом ПАТ "Украгрохімхолдинг".

Любченко народився 21 вересня 1971 року у с. Орловець Городищенського району Черкаської області, у 1993 році закінчив із відзнакою Київський державний економічний університет ("економічне та соціальне планування"). У 2003-2005 роках очолював Державну податкову адміністрацію Черкаської області, в 2009 році - перейшов до головного апарату податкової, де згодом два роки обіймав посаду заступника голови відомства, а потім директора департаменту оподаткування юросіб Державної податкової служби. З 2012 року до 2014 року Любченко був помічником депутата VII скликання Віктора Тимошенка, а в 2012 році став віце-президентом ПАТ "Украгрохімхолдинг", у липні 2014 році Любченко став радником у департаменті забезпечення діяльності Державної фіскальної служби, а з жовтня 2015 року повернувся до "Украгрохімхолдингу" на посаду першого віце-президента.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА