20:04 02.11.2021

"Укренерго" розміщує 5-річні "зелені" євробонди на $825 млн під 6,875%

1 хв читати
"Укренерго" розміщує 5-річні "зелені" євробонди на $825 млн під 6,875%

"Укренерго" розміщує 5-річні "зелені" єврооблігації на $825 млн під 6,875%, повідомило "Інтерфаксу" джерело у банківських колах.

Підсумковий попит на єврооблігації компанії становив близько $2,1 млрд.

Організаторами розміщення виступають BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs та Укрексімбанк.

У жовтні Кабінет міністрів України надав "Укренерго" держгарантії обсягом до 22,8 млрд гривень ($865 млн за курсом на момент виходу постанови) для випуску єврооблігацій з метою погашення боргів за електроенергію, вироблену з відновлюваних енергоджерел (ВДЕ).

Згідно з документом, Міненерго України спільно з "Укренерго" та ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок", один із учасників оптового ринку електроенергії) мають забезпечити спрямування запозичених коштів на погашення заборгованості, що виникла за договорами купівлі-продажу електроенергії за "зеленим" тарифом, укладеними між "ГарПоком" та ВДЕ-генерацією.

"Укренерго" розраховує забезпечити повне погашення боргів перед виробниками "зеленої" електроенергії за рахунок випуску єврооблігацій і власних коштів, говорив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління компанії Володимир Кудрицький.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА