11:10 03.11.2021

Мінінфраструктури очікує нових гравців дорожнього ринку в Україні та виходу вітчизняних на міжнародні ринки

2 хв читати
Мінінфраструктури очікує нових гравців дорожнього ринку в Україні та виходу вітчизняних на міжнародні ринки

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що відомство чекає на нових гравців дорожнього ринку в країні, й висловив упевненість, що вже до 2024 року і вітчизняні компанії виходитимуть на міжнародні ринки.

"Ті, хто хоч раз подорожував основними українськими магістралями за останні два роки, могли помітити, що українські дорожники та мостобудівники вже не працюють на радянській техніці. Це результат того, що дорожній ринок довірився державі у 2019 році і почав інвестувати в обладнання та людей", - написав він на своїй сторінці у Facebook за підсумками міжнародного конгресу "Дороги майбутнього".

Міністр зазначив, що наразі в українському дорожньому будівництві є близько 20 потужних компаній, які конкурують між собою та вибудовують довгострокові моделі розвитку. Інтерес до українського ринку мають і світові лідери галузі.

"Очікуємо нових гравців в Україні, та впевнений, що вже до 2024 року і вітчизняні компанії виходитимуть на міжнародні інфраструктурні ринки", - сказав глава Міністерства інфраструктури.

Серед інших досягнень він назвав підвищення мінімальних зарплат дорожників до 11 тис. грн, прихід у галузь близько 100 тис. нових фахівців та впровадження прозорих механізмів роботи між державою та приватним сектором.

Кубраков очікує, що Верховна Рада вже цього року ухвалить законопроект №2234, який закріпить у законодавстві міжнародні стандарти ціноутворення. Крім того, з нового року запрацюють нові державні стандарти, які підвищують вимоги до дорожнього будівництва та дають змогу відмовитись від поточного середнього ремонту.

"Раніше дорожні служби часто мали відмовлятися від капітального ремонту на користь поточного середнього через тривалість та корупційність усіх бюрократичних процедур, пов'язаних із ДАБІ. Зараз є нова структура – ДІАМ, а весь процес подачі та отримання документів оцифрований, наступний крок – повна автоматизація, для цього потрібно ухвалити законопроект №5655", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, протягом 2021 року за президентською програмою "Велике будівництво" планується відремонтувати та побудувати 6,5 тис. км доріг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА