11:38 09.11.2021

Для "Укрзалізниці" збудують іще 500 пасажирських вагонів за два роки - Зеленський

2 хв читати
Для "Укрзалізниці" збудують іще 500 пасажирських вагонів за два роки - Зеленський

У найближчі два роки "Укрзалізниця" (УЗ) збільшить парк пасажирських вагонів, закупивши ще 500 од., повідомив президент Володимир Зеленський під час форуму "Велике будівництво: нова залізниця".

"Цьогоріч УЗ отримає 20 нових спальних вагонів - перші з анонсованої сотні (нових пасажирських вагонів - ІФ). У планах - за два наступні роки побудувати ще 500 таких вагонів. Це сучасні 500 наших українських купейних вагонів, за які не соромно", - сказав він.

За словами президента, наразі "Укрзалізниця" закуповує приміські потяги для проекту City Express.

У свою чергу міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час виступу на форумі зазначив, що цей план може бути збільшено до 600 вагонів.

"Ми планували 500 пасажирських вагонів, але поговорили сьогодні із заводом про те, що можна збільшити обсяги виробництва – сподіваюся, це буде 300 вагонів за рік", - сказав він.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2021 року УЗ отримала перші п'ять купейних вагонів із партії замовлених у Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) коштом держбюджету.

За умовами контракту, 20 зі 100 замовлених вагонів мають бути поставлені УЗ до кінця 2021 року.

Крюківський вагонобудівний завод має побудувати та поставити "Укрзалізниці" 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю у колісному кріслі та купе начальника поїзда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА