11:00 10.11.2021

Кабмін розгляне передачу "Центренерго" та держшахт відновленій НАК "Енергетична компанія України" та продаж 100% її акцій

1 хв читати
Кабмін розгляне передачу "Центренерго" та держшахт відновленій НАК "Енергетична компанія України" та продаж 100% її акцій

Міністерство енергетики пропонує відмовитися від ліквідації НАК "Енергетична компанія України", а передати їй держпакет акцій "Центренерго" та державні вугільні шахти.

Відповідний проект постанови внесено до порядку денного засідання Кабінету Міністрів у середу.

"В подальшому компанії передбачається передати належний державі пакет акцій ПАТ "Центренерго", після чого статутний капітал компанії підлягає збільшенню, а акції додаткової емісії підлягають оплаті майном (єдиним майновим комплексом дочірніх підприємств та акціями "Центренерго"). 100% акцій компанії стануть об'єктом великої приватизації", – зазначено у пояснювальній записці до документа.

У Міненерго зазначили, що рішення відновити НАК "ЕКУ" та передати їй у власність й управління "Центренерго" та держшахти дасть змогу реалізувати передбачений розпорядженням Кабміну №1215 від 5 жовтня 2020 року план створення АТ, яке об'єднає державну вугільну генерацію з перспективними шахтами.

Як повідомлялося, НАК "ЕКУ", створена у 2004 році, керувала корпоративними правами держави в електроенергетиці. З ходом приватизації в управлінні НАК залишалося дедалі менше енергоактивів, й ухвалою Кабміну від 3 вересня 2014 року прийнято рішення про її ліквідацію. Уряду належить 100% акцій НАК "ЕКУ".

Наразі головою ліквідаційної комісії НАК "ЕКУ" є Сергій Дробот, який очолював держконцерн "Ядерне паливо" з квітня 2014-го до липня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА