13:49 10.11.2021

Кабмін передасть "Центренерго" та держшахти відновленій НАК "ЕКУ" з перспективою її приватизації - прем'єр

1 хв читати
Кабмін передасть "Центренерго" та держшахти відновленій НАК "ЕКУ" з перспективою її приватизації - прем'єр

Кабінет Міністрів на засіданні в середу схвалив постанову про передання держпакету акцій ПАТ "Центренерго" та державних вугільних шахт до складу відновленої НАК "Енергетична компанія України".

"Від планів приватизації "Центренерго" ми не відмовляємось і вважаємо, що створення компанії, де є і видобуток вугілля, і генерація, лише підвищить інтерес до неї під час проведення відкритого аукціону", – пояснив ситуацію прем'єр Денис Шмигаль.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, "надалі компанії передбачається передати пакет акцій ПАТ "Центренерго", що належить державі, після чого статутний капітал компанії підлягає збільшенню, а акції додаткової емісії підлягають оплаті майном (єдиний майновий комплекс дочірніх підприємств та акціями "Центренерго") 100% акцій компанії стануть об'єктом великої приватизації.

У Міненерго зазначили, що рішення відновити НАК "ЕКУ" та передати їй у власність та управління "Центренерго" і держшахти дасть змогу реалізувати передбачений розпорядженням Кабміну №1215 від 5 жовтня 2020 року план створення АТ, яке об'єднає державну вугільну генерацію з перспективними шахтами.

Як повідомлялося, НАК "ЕКУ", створена у 2004 році, керувала корпоративними правами держави в електроенергетиці. З перебігом приватизації в управлінні НАК залишалося дедалі менше енергоактивів, й ухвалою Кабміну від 3 вересня 2014 року прийнято рішення про її ліквідацію. Уряду належить 100% акцій НАК "ЕКУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА